I se gaioiga e mafai ona matua faʻamalieina ai le le lava o le atunuʻu o mea e puipuia ai le tagata lava ia, na taʻua ai e le ofisa maualuga o le Food and Drug Administration i le Aso Tofi, e le taofia e le lala sooupu le faaulufaleina mai o KN95 respirator masks, o se Saina e tutusa ma N95 masks e manaʻomia e tagata faigaluega soifua maloloina i luma. laina o faʻamaʻi coronavirus.

E oʻo mai i le taimi nei, e leʻo manino le faʻatagaina o le faʻaulufaleina mai o KN95 masks.I le sili atu nai lo le vaiaso talu ai, na faʻatagaina ai e le pule faʻatonu le faʻaaogaina o le tele o manava faʻamaonia mai fafo e suitulaga i ufimata N95 utiuti i se faʻalavelave faʻafuaseʻi.O lena faʻatagaga na oʻo mai i le lotolotoi o le faʻateleina o le tagi a tagata lautele i fomaʻi ma tausimaʻi faʻamalosia e toe faʻaaogaina manava poʻo ni ufimata faʻaofuofu mai bandanas.

Ae o le faatagaga faʻafuaseʻi a le FDA na aveese le KN95 mask - e ui lava o le mea moni o le Centers for Disease Control and Prevention na muamua faʻapipiʻi i luga o le lisi o "suiga talafeagai" i le N95 mask.

O lena le faia na tupu ai le fenumiai tele i falemaʻi, tagata faigaluega soifua maloloina, tagata faʻaulufale mai, ma isi na mafaufau e liliu atu i le manava KN95 ina ua ova le maketi mo N95 masks.

O le tala a le BuzzFeed News e uiga i le KN95 na lomia i le amataga o lenei vaiaso na mafua ai ona manaʻomia e tagata lautele, tagata popoto i pisinisi faʻaulufale mai, ma e oʻo lava i se sui o le Konekeresi e faʻamama e le FDA le ala mo KN95 masks.O se talosaga a le KN95 na faalauiloa i le amataga o lenei vaiaso e oʻo mai i le taimi nei ua sili atu nai lo le 2,500 saini.

"E le o taofia e le FDA le faaulufaleina mai o KN95 mask," o le tala lea a Anand Shah, le sui komesina o le lala sooupu mo mataupu faafomai ma faasaienisi i se faatalanoaga.

Ae na ia faʻaopoopo mai e ui lava o le a faʻatagaina e le lala sooupu le au faʻaulufale mai e aumai masini i totonu o le atunuʻu, ae o le a latou faia i latou lava e lamatia ai.E le pei o masini faʻamaonia masani, poʻo i latou na faʻatagaina i se faʻalavelave faʻafuaseʻi, KN95 masks e leai se puipuiga faaletulafono poʻo isi lagolago e saunia e le malo tele.


Afai o oe o se tasi o loʻo vaʻaia le aʻafiaga o le coronavirus, matou te fia faʻalogo mai ia te oe.Aapa mai ia i matou e ala i se tasi o matou auala laina pito.


O le KN95 mask faʻamaonia Saina ua mamanuina i tulaga tutusa e pei o le N95 - lea e faʻamaonia e le National Institute for Occupational Safety and Health - ae o loʻo taugofie ma sili atu le tele.O tau mo N95s, i nisi taimi, ua siʻitia i le $12 pe sili atu i le matapulepule, ae o le KN95 masks o loʻo avanoa mo le itiiti ifo i le $2, e tusa ai ma le au faʻaulufale mai ma oloa gaosi mea tau maketi.

E ui o nisi o falemaʻi ma faʻalapotopotoga a le malo ua filifili e talia foaʻi o KN95 masks, e toʻatele isi ua mumusu, fai mai le leai o se taʻiala manino mai le FDA, lea e faʻatonutonuina masini faʻafomaʻi.Ma ua popole tagata fa'aulufale mai o latou uta o matapulepule e ono saisai e le US Tiute i le tuaoi.O nisi o na tagata fa'aulufale mai na fai mai o lo'o tumau pea lo latou popole e aunoa ma le fa'atagaina atoatoa a le feterale, e mafai ona molia pe a ma'i se tasi pe a uma ona fa'aaoga se tasi o manava.

"Na lapataia i matou e le matou loia e mafai ona matou oʻo i faʻalavelave i nei KN95s," o le tala lea a Shawn Smith, o Santa Monica, Kalefonia, fai pisinisi o loʻo taumafai e aumai ni matapulepule i totonu o le atunuʻu e faʻatau atu i falemaʻi."Na ia fai mai e mafai ona matou molia pe oʻo foʻi i ni moliaga faasolitulafono."

O le iʻuga, fai mai Smith, e tatau ona ia auai i le faʻalavelave a i latou o loʻo taumafai e faia ni fefaʻatauaʻiga e aumai ai ni matapulepule N95, o se taumafaiga na ia taʻua na faʻateleina ai tau i nai vaiaso talu ai.

O le isi tagata faʻaulufale mai na imeli le FDA na taʻu atu i le Aso Lua e faapea o le lala sooupu "e le tetee i le faaulufaleina mai ma le faaaogaina o nei manava i le taimi o faalavelave faafuasei."

Ae o le FDA e leʻi faʻamatalaina faʻalauaʻitele i le taimi nei le faʻaesea o KN95 masks mai lona faʻalavelave faʻaaogaina faʻatagaina.O le mea moni e leʻi taʻua uma lava ufimata i soʻo se faʻalapotopotoga lautele.Na tuʻua ai i latou o loʻo mafaufau i faʻatauga poʻo foaʻi o mea puipui e faia ai ni faʻaiʻuga taugata i totonu o se faʻamatalaga gaogao, ma faʻaleleia ai le aofaʻi o se maketi efuefu mo matapulepule e manaʻomia tele - faʻapea foʻi ma popolega tele.

Fai mai Shah, o le faaiuga a le FDA e aveese matapulepule e leʻi faʻavae i luga o le tulaga lelei o tulaga faʻamaonia a Saina.

sub-buzz-1049-1585863803-1

O se ulugaliʻi o loʻo ofuina matapulepule ma totigilima taʻavale a o la savavali i Central Park ia Mati 22 i Niu Ioka.


Taimi meli: Apr-02-2020